SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Hidroterapia

L'acupuntura es defineix com l'estimulació de punts específics de el cos amb un mètode concret i que ens dóna com a resultat un efecte terapèutic.

Els investigadors actuals mostren que aquests acupunts estan localitzats en àrees de el cos on hi ha una elevada densitat de terminacions nervioses, petits vasos sanguinis, limfàtics o agrupacions de mastòcits.

La majoria de acupunts són punts motors: gran nombre d'estudis demostren que la seva estimulació indueix l'alliberament de beta-endorfines, serotonina i altres neurotransmissors, el que demostra l'acció de l'acupuntura sobre el dolor, millora en la tensió sanguínia, estimulació de sistema immune, etc.

Els mètodes d'aplicació, segons el tractament personalitzat per a cada pacient, es realitzaran mitjançant:

  • Agulles: s'utilitzen agulles de diferents mides, estèrils, molt fines i d'un sol ús.
  • Moxibustió: s'aplica calor a punt amb un cilindre d'herbes naturals.
  • Aquapuntura: s'injecta sèrum salí fisiològic, solucions vitamíniques o remeis homeopàtics al acupunto.
  • Electroestimulació: connectem les agulles a un aparell que incrementa l'estimulació dels punts. La sensació que produeix sempre és plaent, com un pessigolleig. En cap cas produirà rampes.

És un procediment molt segur, sempre que sigui administrat per un veterinari qualificat per a això. Es tracta d'una tècnica més respectuosa amb l'organisme, en què es té en compte tot el pacient en el seu conjunt i la seva manera de vida.

El nombre de sessions varia segons la naturalesa, gravetat i durada de la malaltia.

Un sol tractament pot ser suficient per resoldre un problema agut puntual. Sèries de 3 a 10 tractaments poden resoldre problemes crònics. I, en algunes malalties degeneratives, es requereix un manteniment d'1 sessió a el mes. Cada sessió dura entre20 a 60 minuts.

Depèn del tipus de patologia, però aproximadament un 80% dels casos tenen una resposta a el tractament.

Una aplicació correcta de l'agulla indueix la distensió i contracció del múscul local.

Més de el 90% dels pacients romanen relaxats durant la sessió, fins i tot alguns animals arriben a adormir-se. Els animals més nerviosos solen ser una mica més sensibles a les agulles, però és sempre molt suportable. La sedació no està recomanada ja que pot interferir sobre el seu efecte.

Es pot emprar en animals de totes les edats, des de cadells a animals d'edat avançada. Està indicat tant en pacients aguts com crònics, i especialment, en aquells animals que hagin de reduir el nombre de medicaments a prendre, o que no aconsegueixin una millora després del tractament convencional.

• Desordres musculo-esquelètics: osteoartritis, displàsia, hèrnia de disc, per tendinitis, trencament de lligaments ...

• Desordres neurològics: convulsions, parèsia o paràlisi, paràlisi facial, per síndrome vestibular, mielopatia degenerativa.

• Desordres gastrointestinals: malaltia inflamatòria intestinal, diarrea, úlceragástrica, còlics, vòmits, restrenyiment, falta de gana.

• Problemes dermatològics: atòpies, al·lèrgies, problemes de cicatrització.

• Desordres hormonals i reproductius: Cushing, hipotiroïdisme, hipertiroïdisme, infertilitat.

• Problemes comportamentals relacionats amb ansietat, depressió.

• Alteracions immunitàries: Al·lèrgies, problemes inmunomediados ...

• Urinaris: incontinència, cistitis recurrents ...

• Altres problemes crònics: asma, tos, problemes cardíacs, renals, hepàtics, debilitat geriàtrica, pacients oncològics ....

• I és una eina important per a la prevenció de la malaltia.

D'aquesta manera millorem la qualitat de vida dels nostres animals, reduint les complicacions secundàries de l'administració continuada de medicació.

DEMANI CITA ARA

Les mascotes saludables són mascotes feliçes

¡Confiï les seves potes a les nostres mans afectuoses!
to-topto-top