SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Fototerapia

La fototeràpia és un tractament compost per llums Led que converteixen l'energia en ones electromagnètiques. S'emeten llums la longitud d'ona es mesura i pot variar entre llum visible i infraroja. Aquesta energia és absorbida pels teixits i, a través dels fotons, genera un canvi ionitzat per les cèl·lules.

La fototeràpia és la utilització de radiacions electromagnètiques naturals o artificials amb finalitats terapèutiques. Aquestes radiacions estan compreses a la zona de l'infraroig, la llum visible i l'ultraviolat. La radiació de l'infraroig, vermell i propera al vermell posseeix propietats tèrmiques; la ultraviolada, violeta i propera al violeta posseeix propietats fotoquímiques, i la radiació visible és responsable de la lluminositat. Les característiques de cada banda són les següents:

  • Vermell-ataronjat , amb efecte tèrmic
  • Groc-verd , en la qual predomina el efecte lluminós . És la menys fototèrmica i presenta escassa activitat fotoquímica.
  • Blau-violeta , d'efectes gairebé exclusivament fotoquímics.

Las distintas radiaciones actúan sobre cromóforos que son las moléculas capaces de absorber luz, como melanocitos, hemoglobina, melanina, agua, DNA, etc.  Produciendo el aumento del flujo sanguíneo y la granulación, favoreciendo los intercambios iónicos, activando el metabolismo y el riego sanguíneo y sistema linfático.

Els seus efectes tan beneficiosos per a les nostres estimades mascotes són:

  1. Efecte antiinflamatori , després de 30 minuts de tractament.
  2. Efecte analgèsic, després de 15 minuts de tractament.
  3. Relaxació generalitzada a causa de la creació de beta-endorfines i cortisol per ajudar a superar l'estrès associat amb la malaltia en el cos.
  4. Acció descontracturant del múscul estriat.
  5. Efecte antiespasmòdic del múscul llis.
  6. Afavoreix la cicatrització de la pell ja que augmenta la proliferació cel·lular, la síntesi de col·lagen i la revitalització de les cremades.

Indicacions de la fototeràpia:

Aquesta tècnica pot ser aplicada per artrosi, contractures musculars, esquinços, tendinitis, sinovitis, i en ferides post-quirúrgiques traumàtiques, úlceres, fístules, etc.

Les patologies que poden tractar-se amb aquest mètode també poden ser neurològiques, causant una major sensibilitat en animals amb paràlisi. En ortopèdia, estimulen la relaxació muscular i la inflamació, reduint el dolor. També disminueixen el dolor i milloren el flux sanguini en les malalties musculars. Per tant, resulten en efectes positius per a la comoditat dels pacients.

En els gats, Els efectes són els mateixos, ja que el mètode segueix sent el mateix per a ambdues espècies. Tot i que les patologies dels gats són diferents a les dels gossos, la fototeràpia està indicada, perquè el més important és l'estímul que el tractament ofereix als l'animal

Aquest tipus de teràpia no provoca sensacions desagradables als que la reben assolint-se una excel·lent acceptació per part dels pacients.

A més, es pot aplicar en animals nerviosos, espantadissos i fins i tot, agressius, ja que és de fàcil i ràpida aplicació.

DEMANI CITA ARA

Les mascotes saludables són mascotes feliçes

¡Confiï les seves potes a les nostres mans afectuoses!
to-topto-top