SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Teràpia amb cèl·lules mare

Les cèl·lules mare tenen un gran potencial terapèutic , atès que a l'ésser utilitzades in vivo han demostrat la capacitat de reparar teixits danyats. Aquestes cèl·lules contribueixen a la regeneració de teixits com os, cartílag, múscul, lligaments, tendons, teixit adipós i estroma medul·lar. La teràpia basada en cèl·lules té l'avantatge addicional de tenir efecte sostingut, com a objectiu de les teràpies de llarg termini.

 

L'administració de cèl·lules mare pot realitzar-se mitjançant infiltració en el teixit de la lesió, de manera sistèmica a través de la sang; o utilitzant les dues tècniques.

En el món de la rehabilitació podem utilitzar les dues formes d'administració. D'una banda, es poden infiltrar les articulacions que mostren algun tipus de degeneració o lesió. I, d'altra banda, la administració sistèmica és molt útil per a aquells animals que tenen múltiples articulacions afectades o una patologia d'òrgans interns. Un cop administrades de forma sistèmica tenen la capacitat i viatjar a través de el cos fins adherir-se a el teixit lesionat.

Les cèl·lules mare van a regenerar les zones de l'articulació que estan desgastades, de tal manera que quan la seva acció acaba tornem a quan l'articulació estava en bones condicions. Amb el temps aquesta articulació incongruent tornarà a desgastar-se, però durant tot aquest temps l'animal:

- Tindrà molt menys dolor, o cap dolor.

- En el 80% dels casos de remetre la coixesa i millorarà el grau de moviment.

- Tornarà a estar actiu i a moure amb menys o cap dificultat.

- Millorarà la seva qualitat de vida.

 

Hem de recalcar, que en alguns casos hi ha un sobre creixement ossi important (el seu veterinari s'ho pot ensenyar a la radiografia), que limita el grau de moviment i sobre el qual les cèl·lules mare no poden fer res, pel que no veurem una millora en el rang de moviment.

Les cèl·lules mare es poden administrar tantes vegades com calgui, sense problemes, però cada animal és únic i la seva millora serà més forta o menys, i serà més o menys duradora en funció de l'historial de la seva mascota. El seu veterinari pot dir-li aproximadament el pronòstic del seu gos de forma específica.

DEMANI CITA ARA

Les mascotes saludables són mascotes feliçes

¡Confiï les seves potes a les nostres mans afectuoses!
to-topto-top