SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Ultrasons

L'aplicació d'ultrasons terapèutics en gossos

Tenen especial aplicació sobre les articulacions perquè redueixen el dolor i augmenten l'elasticitat de les estructures fibroses augmentant l'aportació sanguínia i la nutrició dels teixits.

Efectes sobre els teixits:

El principal efecte de l'ultrasò sobre els teixits és antiinflamatori. Habitualment el fem servir en tendons, articulacions o musculatura inflamada; té excel·lents resultats tant en lesions agudes com lesions cròniques, tot i que hem d'ajustar les potències.

L'efecte antiàlgic és un altre dels més buscats en rehabilitació, normalment quan desinflamamos una estructura aconseguim reduir la pressió en els nociceptors que són els receptors en el cos que envien els senyals doloroses, a l'reduir la pressió en aquests receptors, reduïm la seva estimulació i per tant disminueixen la intensitat dels senyals que envien fins a desaparèixer, si no hi ha senyal de dolor, no hi ha percepció d'ell mateix.

Quan tenim una fibrosi en els diferents teixits tous: músculs, tendons o lligaments podem aplicar ultrasons continus i després polsants a màxima potència així trobarem un bon efecte desfibrosante.

Una altra de les aplicacions clàssiques dels ultrasons és l'aplicació en contractures musculars, amb l'ultrasò podem reduir-les i fins i tot eliminar-les.

Els ultrasons continus generen calor per la vibració de les molècules i tant el polsant com el continu augmenten la permeabilitat de la membrana, que és el que afavoreix juntament amb la mobilització de les molècules l'efecte antiinflamatori.

Aplicació:

Cal aplicar els ultrasons movent el capçal tota l'estona que dura el tractament ja sigui fent petits cercles o bé seguint de forma rectilínia el sentit dels teixits tractats, si no ho fem així especialment en manera contínua podem danyar els teixits i produir cremades de importància.
Cal utilitzar un mitjà de contacte, bé gel de contacte o bé directament en immersió directa (ultrasons sub-aquàtics).
També és important tenir en compte el pèl de l'animal, els cabells dificulta la transmissió dels ultrasons i per tant és molt interessant poder rasurar a el gos abans d'aplicar la sessió d'ultrasons.

 

Finalment, indicacions dels ultrasons:

 

 1. Problemes de el teixit ossi, articulacions i músculs
 2. Traumatismes: contusions, distensions, luxacions
 3. Artrosi cròniques amb rigidesa de teixits
 4. Bursitis, capsulitis i tendinitis
 5. Contractures musculars
 6. Problemes de nervis perifèrics
 7. Neuropaties
 8. Neuropraxias
 9. Problemes de circulació i edemes
 10. Problemes de pell
 11. Adherències i problemes en cicatrius post-quirúrgiques
 12. Ferides obertes
DEMANI CITA ARA

Les mascotes saludables són mascotes feliçes

¡Confiï les seves potes a les nostres mans afectuoses!
to-topto-top